Leonie en Victor

Leonie

Leonie is de quizqueen van Haarlem. Ze weet niet alles, maar met haar charme komt ze overal mee weg. Ze is dol op verkleedpartijen, is een trouw honkbalkijkster en is vooral scherp op de achterklap en roddel-vragen.

Victor

Victor is de quizkoning van Haarlem. Jaren ervaring in teams als het Markus Rosenberg Kwintet en de Farizeeërs hebben hem de bijnaam Vic-i-pedia opgeleverd. Met een voorliefde voor kleine onbenulligheden en muzikale intro’s is hij de joker die elk team nodig heeft.

Leonie en Victor

Zo om en nabij 2005 leerden Leonie en Victor elkaar kennen. Een van de eerste echte ontmoetingen was tijdens het Amsterdams Studenten Festival, waar ze elkaar in de theatersportfinale troffen. Victor won met zijn team Spek en Boner de publieksprijs, en Leonie met haar team Twee Patat, Drie Bier de juryprijs. Niet veel later deed Leonie auditie bij theatersportgroep Placebo, waar Victor als speelde, en was de vriendschap een feit.

Tijdens het jaarlijkse landelijke theatersportweekend in 2012 deden Leonie en Victor de eerste quiz; onder de noemer Kennis is Macht. Een doorslaand succes, maar helaas eenmalig.

Fast forward naar 2017. Leonie woont inmiddels in Haarlem,  Victor ook, en tijdens een kopje koffie in stamkoffietent Cleeff vertelt Victor over zijn vijfjarenplannen, dis hij eens in de vijf jaar maakt met vrienden. Een van die plannen was om een duoshow met Leonie te maken. Al gauw werd er van de duoshow afgestapt, maar een pubquiz presenteren zoals vijf jaar daarvoor, dat leek hen wel een goed idee. Na een kort overleg met de eigenaresse van de koffietent werden de plannen gesmeed.

In maart 2017 is de eerste Leonie en Victor’s Pubquiz een feit. Wederom, een doorslaand succes, en deze keer geven Leonie en Victor er wèl vervolg aan. Sindsdien is er elke maand een quiz in Cleeff.